Femke

Op wie ga je stemmen

Ik vraag me serieus af waarom mensen zoveel moeite lijken te hebben om zich bijtijds een mening te vormen op wie te stemmen. Heeft dat getwijfel te maken met de verkiezingsprogramma’s, die nu telkens worden bijgesteld en omgegooid? Of met verschijnselen als zappen, twitteren, mobiele telefonie, de kieswijzer en de (terreur van de) verkiezingspolls?! Ofwel met het ongeduld vandaag de dag om je ergens zelf in te verdiepen?

De zwevende kiezer

Ik heb daar nooit veel mee op gehad. We leven in een uitermate hectische en vluchtige tijd. Vanzelfsprekende sociale netwerken zijn in de loop van de tijd weggevallen. Dat men moeite lijkt te hebben met het zich voor langere tijd compromitteren met een (goed) doel, een onderwerp of politieke partij snap ik ook nog.

Maar dat de wijze waarop ons land straks geregeerd gaat worden mede het gevolg zal zijn van dit soort ballonvaarders, daar heb ik moeite mee. Denk toch van te voren na wat je belangrijk vindt. En laat je vooral niet teveel leiden door de media. Het ‘geweld’ op radio en tv, duidelijk naar Amerikaans voorbeeld, kent z’n weerga niet.

Geef mij Femke Halsema maar. Ze bezocht vanmiddag met haar gevolg ons dorp. Wat een uithoudingsvermogen moet je als lijsttrekker hebben.
Voor dag en dauw opstaan om campagne te voeren, het ene interview of tv-optreden na het andere, tot in de late uurtjes de partijboodschap over moeten brengen. Topsport.
Ik heb er grote bewondering voor. Femke stond daar alsof ze net terug was van vakantie: uitgerust, helder, gedreven, energiek en vol kwinkslagen.
Ik weet allang op wie ik ga stemmen. Vandaag was voor mij slechts een heerlijke extraatje.
Ik zal het de zwevers onder u makkelijk maken: stem a.s. woensdag gewoon op Groen Links!

1 reactie

  1. Erna Braat op 15 juni 2010 om 18:47

    Femke heeft ook op mij kunnen rekenen!