‘GoogleWall of fame’

Tsjonge, jonge wat is de wereld toch betrekkelijk. BN-ers stijgen soms tot ongekende hoogte om vervolgens als een zoutzak neer te dalen. Nu heb ik gelukkig niet de illusie dat ik een BN-er ben. Ik ben er wel veel tegengekomen in mijn loopbaan. Maar: Koning Keizer Admiraal, Popla gebruiken ze allemaal. Aan relativerend vermogen ontbreekt het mij dan ook niet.

Maar toch betrapte ik mezelf op iets. Tot voor kort scoorde ik nog met minstens twee hele pagina’s op Google. Vanwege mijn directe betrokkenheid met het op video, dvd en cd uitbrengen van Swiebertje, Zwarte sneeuw, Wilhelmina, Bartje, I Soeni en nog veel meer.

Na mijn vertrek bij de omroep liep dat (eerlijk is eerlijk, terecht maar niet leuk) binnen ruim twee jaar terug naar nog geen halve pagina. Wat ik destijds deed, was niet voor de ‘fame’. Ik ben met een aantal ‘prominenten’ oprecht bevriend ben geraakt. En dat is me uiteindelijk veel meer waard.
Toch kan ik niet ontkennen dat ik genoot van de vermeldingen op Google. Met projecten waar ik me overigens met hart en ziel voor heb ingezet. En die, vooral gelukkig ook voor de betrokkenen, tot groot succes leidde. Google zorgde vervolgens min of meer voor mijn C.V. en die van hen.

Ik ben weg bij de Publieke Omroep. En ben deze maand voor mezelf begonnen.
Toch blijk ik niet geheel aan de aandacht van Google te zijn ontsnapt. Al verbaas ik me er nu over hoe ze mij op zeer uiteenlopende plekken weten te vinden. Big Brother is watching you… George Orwell heeft gelijk gekregen.