De vergeten Holocaust

Gezien de foto die bij mijn reactie is geplaatst zal de Volkskrant wel hebben ingezien dat men iets ‘gemist’ had. Zonder te weten dat de heer Weisz over de vergeten Holocaust zou spreken, wijdde ik daar op 6 januari een blog aan. Andere blogs over Sinti en Roma zijn te vinden in mijn Blogarchief  2010 (07/11 – 07/18, 07/18 – 07/25 en 09/12 – 09/19).

De Volkskrant, dinsdag 1 februari 2011

De vergeten Holocaust

Tot mijn grote verbazing ontbreekt tot op heden berichtgeving in de Volkskrant over de toespraak die Zoni Weisz afgelopen donderdag in de Duitse Bondsdag hield.
Het NOS Journaal van 20 uur besteedde er terecht uitgebreid aandacht aan.
Ruim een half miljoen Roma en Sinti zijn in de Tweede Wereldoorlog vermoord. Waaronder de gehele familie van Zoni Weisz. Hij wist als enige van hen te ontsnappen. Bij de Duitse herdenking van de Holocaust op 27 januari mocht de heer Weisz als vertegenwoordiger van de Sinti en Roma de Bondsdag toe te spreken. Voor het eerst in de geschiedenis. De Volkskrant hult zich in stilzwijgen. Onbegrijpelijk.

Margreet de Broekert
Bussum