Hoofddoekjes en borstkanker

Emmeren over hoofddoekjes

Ik weet het: het is een behoorlijk uitgekauwd onderwerp, dat geëmmer over hoofddoekjes.
Symbool politiek heet de discussie daarover tegenwoordig. Want het gaat natuurlijk niet over die hoofdbedekking, maar om ‘wat daar achter zit’. Volgens bepaalde politieke partijen.
Maar het gekke is dat ik me telkens als het daar over gaat, haast persoonlijk aangesproken voel.

Ik heb veel gereisd en ben bevriend met families in Turkije en Tunesië. Sommigen van hun dragen een hoofddoek. Bovendien ben ik één op de negen vrouwen die borstkanker heeft gehad. En maandenlang hoofddoekjes heeft gedragen. Niet uit religieuze overwegingen dus, maar puur en alleen om mijn medemens niet te schokkeren met mijn kale koppie. Om eerlijk te zijn waren het buffies, maar ook ik bedekte mijn hoofd. Niet mijn haar, want dat was dus verdwenen (als gevolg van de chemokuren).

Als de PVV consequent is, worden lotgenoten straks ook geweerd als ze een functie bekleden als onderwijzeres, ambtenaar of een dergelijk beroep.
En moeten ook zij lopen in plaats van met de bus mee te mogen.

PS. Onlangs heb ik wel met een ‘kopvod’ op gestemd, zie mijn blog van 15 juni 2010.