50-plusser zoekt werk

Ingezonden brief ‘Crisis 3’ geplaatst

Op 2 februari jl. publiceerde de Volkskrant mijn ingezonden brief (die ik zelf de titel ‘Collectieve depressie‘ gaf en geplaatst werd onder de titel ‘Crisis 3’). Ik was daar erg blij mee.

Maar nog blijer werd ik toen kort daarop Jonathan Witteman, journalist bij de Volkskrant, mij belde. Ik had een onderbelicht aspect aangeroerd en daar wilde de redactie iets mee doen.
Het idee was een serie portretten te maken van een paar 50-plussers op zoek naar werk, die zichzelf zouden mogen presenteren. Een soort open sollicitatie dus. Met foto erbij. Of ik daaraan mee wilde werken. Ik hoefde daar geen seconde over na te denken.

Werkeloosheid onder ouderen

Volkskrant 21 maart 2013

Vanmorgen om half 5 plofte de krant door de brievenbus. Op de dag, zo was het gepland, dat de nieuwe werkeloosheidscijfers bekend worden gemaakt. Die laat ik maar even voor wat het is, namelijk knudde. Ik vloog mijn bed uit. Enigszins beduusd zag ik de aankondiging op de voorpagina, en vervolgens de spread op pagina 8 en 9.
Na het artikel ‘Werkeloosheid onder ouderen’, onder het genot van een grote kop thee, driemaal gelezen te hebben, probeerde ik de slaap weer te hervatten. Vergeefse moeite. En vanaf 8 uur kwamen de eerste reacties op gang.
Sms-jes, mails, telefoon. Potentiële opdrachten, veel hits qua blog en LinkedIn (hoezo doen wij ouderen te weinig aan social media?!, ook weer zo’n generalisatie). En een uitnodiging voor vanavond om mee te discussieren op Radio 5, en mogelijk a.s. woensdag op Debat op 2 (tv).
Ik ben benieuwd of er ook al reacties van werkgevers zijn binnengekomen op het mailaccount dat de Volkskrant hier speciaal voor heeft geopend (50plusserzoektbaan@volkskrant.nl). Eén zo’n actie als deze staat voor mij voor 250 (zinloos verstuurde) sollicitatiebrieven. 

Eén van mijn zusje (die als je Googelt op De Broekert Bussum als eerste opdoemt) heeft vandaag vol zusterliefde diverse, voor mij de bestemde, telefoontjes beantwoord en naar mij doorgestuurd. Ik gun haar, de beste makelaar in het Gooi (ik spreek uit eigen ervaring), in de ‘slipstream’ van de aandacht die ik vandaag kreeg, nog meer klanten. Zie http://www.debroekertmakelaardij.nl/ 

Ik wens mijn ‘medelotgenoten’ in het vandaag verschenen artikel veel succes en wil ook vanaf deze plek mijn lijfkrant enorm bedanken!
Wordt vervolgd…

Volkskrant 21 maart 2013