‘Geachte Mark (Rutte), het kan de allerbeste overkomen!’


Vorige week ontdekte ik dat een belangrijk (video)verslag, namelijk dat van de ontmoeting tussen de Terug naar de bossen-actieclub en Mark Rutte tijdens het VVD-congres eind 2011, op mijn blog ontbreekt!

Hoogste tijd voor een inhaalslag.

Een paar dagen voordat op zaterdag 26 november 2011 het VVD-congres in Zaandam zou worden gehouden, vroeg Jan Troost van Terug naar de bossen mij of ik foto’s wilde maken van de overhandiging van het schilderij van Frans van den Heuvel, getiteld ‘Geachte Mark, het kan de aáállerbeste overkomen!!’.
Al maandenlang zocht de actiegroep naar een juist moment hiervoor. De aanhouder wint, het lukte om een afspraak te maken om dit alternatieve Nationaal Geschenk persoonlijk aan de Minister President aan te bieden. 

 

In de pauze van het congres kwam de Minister President al uit zichzelf bij ons zitten. En na afloop van het congres werden we in een kamertje apart genomen. Nadat de bodygards deze ruimte veilig hadden bevonden, was HET moment aangebroken. 
Naar aanleiding van deze ontmoeting werden Jan Troost en Harry Scheurs op zondag 8 februari 2012 voor overleg met de M.P. in het Torentje in Den Haag uitgenodigd. Ze spraken drie kwartier met elkaar, en op verzoek van de M.P. werd het filmpje van de overhandiging van het schilderij getoond.

Over de inhoud van het gesprek worden natuurlijk geen mededelingen gedaan. 
Bekijk hier het filmpje ‘In Gesprek met de Minister President’.

De M.P. ging wel akkoord met de uitnodiging van ‘Terug naar de bossen’ om met hen op werkbezoek te gaan. Of dat inmiddels is gebeurd, weet ik niet.
Dat de bezuinigingen in de zorg onverminderd doorgaan, is helaas een feit.Onnodig te zeggen dat ‘Terug naar de bossen’ alle steun vanuit de samenleving kan gebruiken.