De zaak Beukenoot

Marianne Philips en Remco Campert

Hoe één en ander weer samen kan komen…
Afgelopen zaterdag was Remco Campert in zijn column in de Volkskrant naar mijn mening niet aardig tegenover de schrijfster van het Boekenweekgeschenk van 1950. Dat was Marianne Philips. (Eén van) mijn stokpaardjes, zullen een aantal lezers opmerken. (Zie elders op mijn website). Dus kon ik het niet laten daar een reactie op te schrijven.
Gisteren kreeg ik bericht van de Volkskrant dat het niet geplaatst zou worden. Ik was wat teleurgesteld omdat het qua onderwerp toevallig ook nog mooi aansloot bij de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren.
Vanmorgen om half 8 werd ik gewekt door een sms-je van een kennis: ‘Complimenten weer voor het mooie stukje’. Dus ik naar beneden om de krant uit de bus te halen. En ja, hoor, toch geplaatst.

Hieronder een deel van de column van Remco, en mijn ‘aanvulling’ daarop.

Volkskrant 15 maart 2014
Volkskrant 20 maart 2014