Oma’s Pietenverdriet

De Z.P. discussie voert heel ver over de hoofden van de kinderen heen.
Integratie, behoud van eigen cultuur, discriminatie. Ergens snap ik de frustraties over en weer.

Maar toch ik word er intens verdrietig van dat het Sinterklaasfeest er zo door wordt neergehaald. De intocht in Gouda vormt een dieptepunt. Arme burgemeester Milo Schoenmaker, tot voor kort burgemeester van Bussum, de plaats waar ik woon. Ik ken hem als een zeer betrokken en aimabele man, zag zijn baardgroei, want dat krijg je van deze ellende. Was toch maar hier in Bussum gebleven, Milo, waar we niet moeilijk doen over ‘je weet wel…’

Mijn oma zaliger, die met haar grote kolenschoppen het ‘Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht’ (jawel!) op de piano speelde, mijn vader die op dat moment hard aan de deurbel rammelde en de badkuip vol met kadootjes voor de voordeur plantte om zich vervolgens snel uit de voeten te maken. 

Ik zou volgend jaar zo graag met mijn kleinzoon op 5 december onbekommerd feest vieren.
Hopelijk is Nederland in al zijn gelaagdheden tegen die tijd tot bezinning gekomen. En voert men de discussies daar waar ze horen.

Lieve kindertjes, we komen er aan hoor!