Uit het hart gegrepen

Moedig doch hopeloos solliciteren

Allereerst wens ik mijn trouwe blog-bezoekers een heel goed en gezond 2015 toe.
En wil ik jullie hartelijk bedanken voor alle aandacht voor mijn wel en wee, beslommeringen en beschouwingen van het afgelopen jaar.
Om het nieuwe jaar toch maar weer serieus te beginnen: half december las ik een ingezonden brief in NCRV Next, die mij uit het hart gegrepen is. Ik hoef hier niet veel meer aan toe te voegen.
Overigens blijf ik nog steeds dapper solliciteren. Ondanks alle frustraties die dat met zich meebrengt.

Wel houd ik mijn hart vast, nu het 2 januari 2015 is en de participatie-wet in werking is getreden.
De Gooi- en Eembode van 18-12-2014 berichtte dat ‘de verplichte tegenprestatie alleen in uitzonderlijke gevallen wordt opgedragen aan mensen met een bijstandsuitkering’. Besluit van de fusieraad van Naarden, Bussum en Muiden.
Nu maar hopen dat men zijn belofte houdt. En de mensen, waar ik mij als vrijwillig vrijwilligster voor inzet, dus op mij kunnen blijven rekenen. Op mijn reactie op de brief die de gemeente Bussum mij vorig jaar januari over dit onderwerp stuurde, heb ik een jaar later nog geen antwoord mogen ontvangen. 
En ook op mijn brief van vijf weken geleden aan dezelfde gemeente met de vraag waar, bij wie en hoe laat ik mij binnenkort exact één dag na mijn vakantie moet melden, heb ik nog geen antwoord gekregen. (zie mijn blog van 20-11-2014).