Minister Kamp, een ramp

Kamp gaat mij te ver

Geen bankhanger!

Eigenlijk is het mijn eer te na om het op de man/vrouw te spelen. Maar ik begin zo’n uitgesproken hekel aan minister Kamp dat ik me toch maar even laat gaan.

Mijn afkeer van deze meneer kent meerdere oorsprongen.
Hij is niet aantrekkelijk, maar okay. Dat hij eruit ziet als een verzuurde gereformeerde, seksloze, kalende man met een accent, daar kan hij ook niets aan doen.


Maar waar hij mij mee op de kast heeft gejaagd, is met zijn uitspraken dat mensen zonder werk maar eens ‘van de bank af’ moesten komen. Ik was daar zo woedend over dat de toon van mijn ingezonden brief voor de Volkskrant aanleiding voor hen was om mij uit te nodigen voor een open sollicitatie. Dat leidde vervolgens tot onder andere een live tv-debat met ondergetekende bij de omroep waar ze overigens na zeventien jaar op ongehoorde wijze was afgeserveerd.

Groningen laat hij in de steek

De toon was toen al gezet. Voor mij, met Kamp.
Maar wat hij nu met de Groningers uitvreet, dat heeft (ook) zo geen pas. Nu op z’n knieën spijt betuigen dat de veiligheid van deze noordelingen toch niet genoeg aandacht heeft gekregen. Dat hun monumentale huizen, evenals de eenvoudigere onderkomens, instorten omdat de Nederlandse regering zo nodig geld wil verdienen aan onverantwoorde gaswinning.

U moet zich schamen, meneer Van der Kamp! U bent weliswaar een geknipt politicus die zijn lesjes goed uit het hoofd leert, maar waar is uw rechtvaardigheidsgevoel?!
Mijn vader zaliger was VVD-er in hart en nieren. Een man van voor de oorlog, die vrijheid en democratie hoog in het vaandel had. En terecht. Maar zijn partij is nu verworden… tot schandalen van mannen en vrouwen die zichzelf verrijken met flessen wijn, dure auto’s en vriendjespolitiek.
En vooral: hun principes verloochenen, zelfs als het ongeveer hun geboortestreek betreft.

Ik daag u en plein public uit voor een debat over hoe 60-plussers aan het werk moeten zien te komen.
Durft u het aan?! Vast niet. Maar u mag best bij mij op de bank komen zitten om erover te praten.

PS. Nou, hij doet het hoor! Henk komt gezellig bij mij lunchen. Moet ik wel zorgen voor een goede Rothshild en hem een keer meenemen naar de Keukenhof, als alternatief voor de Floriade in Venlo. Mogen we de dienstauto voor gebruiken. En in ruil voor dit alles heeft hij beloofd de gaskraan in Groningen op zijn verjaardag 23 juli helemaal dicht te draaien. Deal!