Uitzendkracht geen wegwerpartikel

Tips voor het lozen van een goede uitzendkracht

Steeds meer 50-plussers in mijn vriendenkring raken hun baan kwijt. Ze vragen mij om advies, ik ben tenslotte zo langzamerhand een doorgewinterde werkzoekende. Bijna werksmachtende, al noemen men mij ook ongegeneerd een labbekakje.

Mijn laatste betaalde baan vond ik helemaal zelf via Randstad. Na ruim een jaar hard werken was ik een (nare) ervaring rijker. Die deel ik graag met jullie. Samengevat in acht tips. ‘Hoe kom je zo snel mogelijk van een op zich fantastische tijdelijke kracht af.’
Eigenlijk intriest, ik probeer er maar om te lachen. Door het vooral ook van mij af te schrijven.
Wie weet heeft iemand er nog wat aan. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee! (NB. omdat ik wél fatsoen heb, maak ik de naam van de club waar ik voor werkte niet bekend.)

Lozen van een uitzendkracht

Tip 1: Prijs de uitzendkracht bij gelegenheden in eerste instantie regelrecht de hemel in. Dit om te voorkomen dat ze zich voor minder dan 200% gaat inzetten voor de zaak.

Tip 2: Bied haar vervolgens een minimaal urencontract aan waar zelfs een duizendpoot het beoogde werk niet voor kan doen.

Tip 3: Intimideer haar, liefst dagelijks, met de zogenaamd terloopse opmerking dat het met de arbeidsmarkt voor 50-plussers toch wel heel dramatisch gesteld is.

Tip 4: Nadat ze het aangeboden jaarcontract, op niet meer dan redelijke gronden, zal afwijzen, beloof je binnen twee maanden met een gepast nieuw voorstel te komen.

Tip 5: Dat doe je vervolgens natuurlijk niet. Laat de dame in kwestie vooral in grote onzekerheid. Ze heeft privé al één en ander voor de kiezen gehad, dus dat kan ze er nog wel bij hebben.

Tip 6: Belofte maakt schuld, behalve als je van de organisatie bent. Lap deze belofte vooral aan je laars: ‘Hoezo contract in oktober?! Misschien in januari van het volgend jaar’.

Tip 7: De kans dat mevrouw aangeeft daar niet mee akkoord te gaan, is niet ondenkbaar. Zwijg haar in dat geval resoluut dood. Dat bespoedigt haar onmiddellijke vertrek en heeft als bijkomend voordeel je eindelijk kunt aantonen dat ze ‘toch niet voldeed’: ze kan de boel dan immers niet correct overdragen.

Tip 8: Gooi er een bedrag tegenaan dat de afkoopsom van het uitzendbureau voor de dame ruimschoots overstijgt om een nieuw iemand aan te trekken, die minder kritisch is.

Zo makkelijk is het!