NLdoet; Voor Elkaar!

Voor Elkaar!

Zo’n uitdrukking is voor meerdere uitleg vatbaar. Ik bedoel er dit mee:
De afgelopen weken heb ik mee gewerkt aan de totstandkoming van de eerste Vrijwilligerskrant van de Gemeente Gooise Meren (Bussum, Naarden en Muiden).
‘Voor Elkaar’ heet deze krant, van en voor vrijwilligers. En dus ook gemaakt door vrijwilligers, waaronder ondertekende. Dit huis-aan-huisblad bevat informatie over vrijwilligerswerk, over NLdoet (de grootste vrijwilligersactie in Nederland, 11 en 12 maart 2016) en een aantal interviews. 

Mijn bijdrage was vooral een dubbelinterview, met de twintigjarige Femke, die heel trouw gezellige dingen doet met mevrouw Van der Erven-Amsen. 
Ik kende mevrouw Van der Erven al persoonlijk. Een hele hartelijke vrouw, met een boeiende, maar vooral ook enerverende levensgeschiedenis. Mevrouw Van der Erven was de dochter van één van de directeuren van de bekende Gooische Stoomwasscherij Naarden. Zie elders op mijn website.

De ouderdom komt helaas met gebreken en daar lijdt ze helaas wel onder. Al fietst zij nog steeds, met haar bijna negentig jaar, en staat ze elke avond op haar hoofd yoga-oefeningen te doen om goed te kunnen slapen.