Schilderijen van Maria Mispelblom Beijer-Theunissen gezocht (3)

Aflevering 3

Spiegelschrift besteedt aandacht aan Maria

Omdat ik al langere tijd rondloop met het plan om een overzichtstentoonstelling te organiseren met de zesentwintig schilderijen van Maria Mispelblom Beijer-Theunissen (Zie ook aflevering 1 en aflevering 2) die ik inmiddels heb weten te achterhalen, zocht ik contact met een plaatselijke activiteitenclub.

Van het een kwam het ander. De eindredacteur van Spiegelschrift, die ook bij die club actief is, hoorde van mijn ‘Mispelblom-project’. Het themanummer van Spiegelschrift dat in de maak was (najaar 2026), ging over cultuur in het Spiegel. Daarop vroeg deze man, ex-NCRV-collega van mij, of ik een artikel wilde schrijven over het boeiende, trieste leven van deze Bussumse kunstenares. Maar natuurlijk!

Ik heb zelf ook vele jaren in het Spiegel gewoond, de villawijk van Bussum. ‘Spiegelschift’, ook wel de Buurtglossy genoemd, is een uitgave van Vrienden van het Spiegel en verschijnt driemaal per jaar. Spiegelbewoners krijgen dit tijdschrift gratis thuis bezorgd, en losse nummers zijn voor een zacht prijsje te koop. Oplage 3.500 stuks.

Gezocht: schilderijen van Maria Mispelblom Beijer

Hieronder het artikel.

Spiegelschrift nr. 12, najaar 2016, pagina 22
Spiegelschrift nr. 12, najaar 2016, pag. 23

Naar aanleiding van mijn eerste artikel in Spiegelschrift kwamen niet alleen nog weer twee schilderijen van Maria Mispelblom Beijer tevoorschijn, maar vroeg men mij ook in de rubriek De Mooiste Plek te schrijven over de boerderij die door Maria is geschilderd en zich in het Spiegel bevindt. Zie onder het artikel ‘Nieuws’.
En nu ben ik gevraagd vaste redacteur te worden. Niet dat er een vergoeding tegenover staat, maar ik vind het wel erg leuk dat ik gevraagd ben!

Spiegelschrift nr. 13, winter 2016, pag. 39