Educatief 4 VWO-project Tweede Wereldoorlog

‘Verhalen achter de voordeur’

Voor de derde keer verleende ik, namens de Historische Kring Bussum, medewerking aan het prachtige educatieve project Verhalen achter de voordeur op het Goois Lyceum in Bussum. Dit project is een initiatief van maatschappijlerares Marian van den Berge en is bestemd voor 4 VWO-leerlingen.

Aan de orde komen mensen die een Yad Vashem-onderscheiding hebben ontvangen, de Joodse gemeenschap in het Gooi (onder andere in de Tweede Wereldoorlog) en een (dit jaar virtueel) bezoek aan de Bussumse synagoge. 
De leerlingen krijgen diverse opdrachten en informatie om ze op weg te helpen. Hun bevindingen geven ze vorm in een afsluitende presentatie voor medeleerlingen, de lerares en twee begeleiders, waaronder ondergetekende.
Met name de eigen familieverhalen waren ook dit jaar weer indrukwekkend en ontroerend.

Voor wie het leuk vindt hierbij het artikel uit het tijdschrift ‘Praktijk’, waarin nadere uitleg wordt gegeven over dit project.  https://www.linkedin.com/pulse/verhalen-achter-de-voordeur-marian-van-den-berge-1c/?articleId=6459837623610544128