Algemeen vrouwenkiesrecht in Nederland

Bussum had primeur, met drie vrouwen in de gemeenteraad

Voor het tijdschrift Tussen Vecht en Eem, juni nummer 2022, schreef ik een artikel over honderd jaar vrouwenkiesrecht in Nederland. (Ook opgenomen in het archief van het ATRIA.)
Daarin ook uitgebreid aandacht voor vrouwen die zich in Bussum sterk maakten voor het realiseren van vrouwenkiesrecht. Met grote persoonlijkheden zoals Marianne (Goudeket-) Philips, Catharina van Tussenbroeck en Henriëtte Pimentel.


Over Marianne Philips schreef ik een aantal artikelen. In BussumsNieuws, in Spiegelschrift en een hoofdstuk in de boekuitgave ‘Joodse Huizen, deel 8. En ik kon het niet laten te reageren op Remco Campert die zich naar mijn mening niet aardig uitliet over de schrijfster van het Boekenweekgeschenk in 1950. Dat was Marianne Philips, met De Zaak Beukenoot.
Ook aan Henriëtte Pimentel besteedde ik al eerder aandacht.