Margreet de Broekert

Loopbaan

Mijn eerste baan was die van bibliothecaresse, vervolgens studeerde ik pedagogiek en kwam daarna terecht bij de publieke omroep. Daar werkte ik zeventien jaar, waarvan de laatste acht jaar als uitgever. Naar aanleiding van radio-en televisieprogramma’s brachten wij video’s, dvd’s, cd’s, boeken en kalenders uit.

Tekstbureau

Helaas kwam er, vlak nadat ik borstkanker had overwonnen, onverwacht een einde aan deze leuke baan. Ik besloot in 2010 een eigen tekstbureau te beginnen en dat was de aanleiding voor de start van een blog. Een heerlijke uitlaatklep voor alles wat mij bezighield. De reacties op mijn blogs waren boven verwachting.
Mijn eigen bedrijf werd door de moordende concurrentie geen succes en er volgde een frustrerende zoektocht naar betaald werk. Na een paar jaar tijdelijk werk te hebben gevonden, hield het op, wat ik ook probeerde. Ik kreeg vooral onbetaald c.q. vrijwilligerswerk aangeboden. Maar dat deed ik al vanaf mijn studententijd.

Schrijven als grote hobby

Al van jongs af aan hield ik van lezen en schrijven .
Toen de Historische Kring Bussum mij in 2012 vroeg om af en toe een verhaal over de Bussumse geschiedenis te schrijven voor de plaatselijke krant zei ik direct ‘ja’. Op voorwaarde dat ik het vooral over mensen zou mogen hebben.

Dat ‘af en toe’ werd meer en meer. De rijke historie van Bussum kreeg mij te pakken. In 2016 werd ik door Spiegelschrift, de buurtglossy van de Bussumse wijk Het Spiegel, voor de redactie gevraagd.

In de afgelopen tien jaar ben ik een amateurhistorica geworden. Ik geniet bijna dagelijks van de grote verscheidenheid aan onderwerpen die op mijn pad komen. Daar onderzoek naar doen en over schrijven is mijn lust en mijn leven geworden.

Website

Er werd mij geadviseerd mijn blog in te ruilen voor een website, waarin al mijn schrijfsels beter tot hun recht komen. En zo geschiedde, met dank aan Erna Braat die daar met engelengeduld samen met mij aan heeft gewerkt.
Deze website geeft de lezer een beeld van wat mij zoal bezighoudt. En dat is meer dan alleen de Bussumse historie en tekst. Kijk en lees zelf maar.

P.S. In april 2023 verscheen een Zaterdagportret ofwel een uitgebreid interview met mij. Daarin vertel ik overhartig over mijn leven.