Ride for the Roses

Fietsen voor borstkankeronderzoek

Rode Rozen

Het zal wel de tijd van het jaar zijn. Ik zit veel binnen, heb tijd om van alles te lezen, en dan valt me nog wel eens iets op. Waarna ik het niet kan laten in de pen te klimmen. Met succes. Hierbij de eerste in een serie van drie.

De Volkskrant, maandag 17 januari 2011

Ride for the Roses 
Misschien ben ik wel mede ‘oorzaak’ van de met kunstbloemetjes versierde fietsen (Dag in Dag uit, 13-1-2011), althans in Bussum.
In 2007 deed ik voor het eerst mee aan de Ride for the Roses, een jaarlijks fietsevenement, met als doel geld inzamelen voor kankeronderzoek. Ik was zelf net met succes behandeld voor borstkanker en besloot mee te fietsen. En versierde mijn fietsmandje voor die gelegenheid met drie fleurige slingers rode roosjes. Die heb ik erop laten zitten. Tot op de dag van vandaag. Ik word er zelf nog steeds vrolijk van, zeker als het slecht weer is. En u moest eens weten hoeveel leuke reacties ik er nog altijd op krijg. Tot toeterende vrachtwagenchauffeurs aan toe. Wat mij opvalt, is dat er steeds meer versierde mandjes en fietssturen in ons dorp rondrijden. Een positieve trend dus!

Margreet de Broekert
Bussum

1 reactie

  1. Anoniem op 29 april 2013 om 12:25

    goed dit te lezen, wist niet dat deze reden erachter zat, mooi initiatief.
    c.