De non met de accordeon

Vorige week zondag trad de theatergroep ‘Aaibaarheidsfactor10‘ op. Net als de actieclub ‘Terug naar de bossen’ opgericht door Jan Troost (voor meer informatie zie www.terugnaardebossen.nl of eerder blogs van mijn hand). 

Voor het eerst deed Zuster Margaretha 
ook hier haar intrede. Samen met haar vier musketiers bezorgde zij het wat gezapige Arnhemse publiek tijdens het Kwartiermakers-festival hilarische momenten.

Een klein, bont uitgedost gezelschap oudere jongeren, bestaande uit twee blinden, twee rolstoelers en een valide. En niet te vergeten TRUUS, de laatste thuishulp, die in haar eigen elektrische rolstoel op en neer bewoog.
Speciaal voor Theo, zijn accordeon was in de reparatie, nam ik mijn Rossini mee. Tijd om zelf te spelen was er niet, ik was die dag ook nog ADL-er, fotograaf en filmer. 
Het bracht me wel op het idee om het concept ‘De non met de accordeon’ nader uit te werken aangezien het met het vinden van een reguliere baan voor geen meter op schiet. 

‘Aaibaarheidsfactor10’ voerde twee flitsende acts opgevoerd. (Een uitgebreider verslag vind je inmiddels op een volgend blog.)