Van Ramshorst op ramkoers (2)

Korreltje of een heel pak zout?!

Op persoonlijke titel had ik een korte ingezonden brief gestuurd naar BussumsNieuws over het schandalige boekje van de ex-wethouder GroenLinks Nen van Ramshorst. (zie ook een vorig blog)

Van Ramshorst 
Eind vorig jaar werd het boekje ‘Het laatste jaar’ van voormalig wethouder Nen van Ramshorst, ook in BussumsNieuws, nogal gepromoot.
Pas zeer recent kwamen enkele passages uit deze memoires mij ter ogen. Verbijstering maakte zich van mij meester. De laatdunkende en denigrerende toon waarin Van Ramshorst zich uitlaat over ex-collega’s en hardwerkende vrijwilligers valt mijns inziens niet goed te praten.Als fossiele medewerkster (62 jaar) van de alom gerespecteerde Historische Kring Bussum schrijf ik ‘af en toe wat in de dorpskrant’ en voel ik mij persoonlijk aangesproken. De manier waarop een aantal van mijn collega’s frontaal worden aangevallen moet ik maar afdoen met ‘Hoogmoed komt voor de val’. Uiteindelijk zijn de wapenfeiten van deze ex-wethouder op één hand te tellen. Nog één doordenkertje, mevrouw Van Ramshorst: bij het recht om te zeggen wat je denkt, hoort de plicht om te denken over wat je zegt.
Margreet de Broekert

De hoofdredactrice las de brief en besloot er een heel artikel aan te wijden.
Ze belde mij op, ik deed mijn verhaal, als (oprecht boze) medewerkster van de Historische Kring Bussum. Ik verwees haar ook nog naar de ex-collega wethouder, die zij zwart maakt, en de voorzitter van de Kring.
En ik meldde haar dat het bestuur van de Kring had besloten het bij een uitgebreide reactie op de website van genoemde club te laten.

Het artikel verscheen vandaag in BussumsNieuws. Alleen ondergetekende wordt aangehaald, en Nen werd gevraagd om haar reactie. Zelf vind ik die reactie een slappe hap, die niet om een korreltje maar een pak zout vraagt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Van-Ramshorst-721x1024.jpg

En de afbeelding hieronder is speciaal voor mijn arme, lieve dochters. Je zal maar zo’n moeder hebben…